Може би най-разпространеният стереотип, свързан с поничките са  американските полицаи, които

...
Може би най-разпространеният стереотип, свързан с поничките са  американските полицаи, които
Коментари Харесай

2 яйца, кофичка кисело мляко, 2 чаши брашно и закуската е готова, а децата скачат от щастие, а мъжа сит и доволен

Може би най-разпространеният стандарт, обвързван с поничките са  американските служители на реда, които ги хапват в нереални количества, пиейки кафе. Но действително няма човек, който да не обича понички

Предлагаме да приготвите хрупкави извън, меки, буйни от вътре понички за закуска . И с цел да ги създадем още по-вкусни и забавни, ще добавим плодове. През сезона използвайте пресни плодове, в студения сезон- замразени.

Съставките показват количеството слънчогледово масло, належащо за омесване на тестото. Колко ще ви е належащо за самото пържене зависи от размера на тигана и размера на порцията поничка, която желаете да изпържите едновременно. Извадете поничките от олиото, незабавно щом получат идентичен златист нюанс.

съставки

 

Яйце 2 броя

кисело мляко 500 мл

захар 1 супена лъжица

бакпулвер или сода 0,5 ч.л.

плодове 100 g (по ваш избор)

сол 1 щипка

Ванилия 10 g

пудра захар 3 супени лъжици

Слънчогледово масло 2 с.л. л.

Пшенично брашно 500–600 g

 

подготовка

В дълбока купа разбъркайте яйцата със сол и захар, обикновена и ванилията. Изсипете киселот мляко, слънчогледовото масло и разбъркайте. Пресейте брашното с бакпулвер, омесете еластично тесто, а не лепкаво за ръцете.


Разточете тестото, нарежете на части. Изравнете всяко парче с длан, поставете стремежи брой плодове в центъра, съберете краищата и навийте заготовката в топка.


В дребна тенджера загрейте нужното количество растително масло. Потопете част от топките във врящото олио, гответе до покафеняване. Поръсете с пудра захар преди сервиране.

Насладете се да ви е харесало, не забравяйте да споделите рецептата с другари.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР